"Ilgumos". Antrasis gimtadienis iš priešpaskutinės eilės.

Truputis prabėgusio sekmadienio. Praleidau jį ypač jaukiai, nes pasinaudojau po mano įrašu apie VU bardų Festivalį komentaruose mestelėtu "Ilgumų" pasiūlymu pabūti su jais dviejų metukų gimtadienyje. Dovanų nenusinešiau, įteiksiu nors dabar - šiek tiek pavėlavusios, bet vis dar šviežios vakaro nuotraukos. Iš priešpaskutinės eilės. Skanaus! :)
Tiems, kas nežino, kas gi tos "Ilgumos", trumpai, jų pačių žodžiais: namų muzikavimo grupė, siekianti atgaivinti naminę meilę muzikai, kai grojama daugiausia sau ir truputį - kitiems. (Šitoje vietoje visi padžiūgaujame dėl to "kartais" - gražiai muzikuoja, jaukiai, norėtųsi ir dažniau). Šiuo metu grupę sudaro Justinas, Agnė, Barbora, Auksas (Evaldas), Justina ir Gediminas. Plačiau apie juos ir "ilgumas" galite pasiskaityti čia.
Namų muzikavimas nereikalauju įspūdingų sceninių kostiumų. Svarbu, kad būtų minkšta ir jauku:



Sekmadienio vakaras prasidėjo nuo suvokimo, kad niekas nepranešė apie vakarėlio dresscode. Visi įėjusieji batus tvarkingai palikdavo prie durų, ir toliau šlepsėdavo vilnonėmis kojinėmis. Dabar suprantu, ką turėjo galvoje "Ilgumos", dainuodamos: Mano batai... Mano batai buvo du. O daugiau man ir nereikia :) Kukliai nusavėme batus ir slėpėme savo šeimynines kojines po kėdėmis. Kitiems, pasiruošusiems, nereikėjo taip kuklintis:

Aplinka puikiai tiko namų muzikavimui - salytė  nedidelė, atrodė, kad visi visus pažįsta. Buvo jauku. Nes namų muzikavime galima susisukti ant kėdės, padėti galvą draugui ant peties, pritarti, nebijant "nusidainuoti". Kaip sakė Justinas: Nepataikysit į ritmą, vis tiek galit plot - niekas čia iš jūsų nesijuoks, mes patys kartais nepataikom :) Dainų išgirsta visokių. Nebežinau, daugiau linksmų, ar lyriškų, bet stogas pasikelti ketino, nors patys muzikuotojai sakė: Mes "Ilgumos", ne "Trankumos", daug linksmų dainų neturim. Man patiko visos. Ir kai skambėjo žodžiai: Ir jei į dangų žmonės pakilt galėtų... Pamaniau, kad per vakarą mes tikriausiai truputį ūgtelėjom.
O po muzikavimo buvo gimtadienio tinginio skanavimas. Tokio didelio aš dar nemačiau ir nekramsnojau. Kiek ten Justinas sakė, aštuonuiolika pakelių sausainių ir penki kilogramai produkto? :) Skanumėlis.

Ir čia buvo dar ne pabaiga. Kas iškeliavo namo, o kas pasiliko jaukiame ratelyje dar pasidainuoti ir pamuzikuoti...
Belieka tikėtis, kad kito tokio vakaro nereikės ilgai laukti.  

Su gimtadieniu! :) 
nePatyliukais

Komentarai

  1. Pavydžiu, blyn. Baltai, šventiškai truputį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ech, tikrai yra ko pavydėt, Martynai :) Bet gal trečiam gimtadienį susitiksim :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Heh. Na taip - gal trečiam.
    Turėtų pavykti. Tikiuosi.
    Ir jiems iki to laiko gyvuoti, ir man kažkaip sulaukti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O gal kavos? Anksčiau, nei po metų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškasgruodžio 23, 2009

    Hei, o mes taip ieškojom nuotraukų, taip ieškojom! Nesusiprotėjome, kad frype reikia prašyti, o ne per feisbooką :) Ačiū labai labai! Smagu, kad ir vakarėlis, ir tinginys suėjo, ir gal nereiks laukti iki kito gimtadienio, kad susitiktumėte :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Martynai, arbatos :)

    Justinai, čia mano neapdairumas - nesuskubau anksčiau pasiūlyt, bet... geriau vėliau, nei niekada, ką? :) Dar kartą ačiū už jaukų vakarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Ką galvoji apie tai?

Populiarūs įrašai