VU bardų festivalis. Įspūdžiai iš paskutinio (?)

Tas klaustukas todėl, kad nesitiki, kad šitoks renginys ėmė ir baigėsi. Ne ne ne, bus kitu pavadinimu ar kitoje vietoje, bet bus.
Kai Gediminas Storpirštis paklausė, kas dalyvavo visuose anksčiau buvusiuose festivaliuose (šitas gėris vyksta nuo 2004 metų), pakilo vos kelios rankos. Tų, kurie atėjo pirmą kartą, buvo dauguma. Susigėdom net truputį. Manau, kad sveikintinas dalykas, jog žmonės ateina nors į paskutinį - geri įspūdžiai apie puikius dalykus greitai sklinda, taigi žiūrovų skaičius nuo pirmojo festivalio išaugo dvigubai.
Buvau kažkaip atitolusi nuo to, kas vyksta dainuojamosios poezijos palėpėje (visada, norėdama apibūdinti tą vietą, kur vyksta dainuojamoji poezija, į galvą pirmiausia šauna palėpė. Turbūt Kauno dramos teatro įtaka), taigi iš naujo atradau Nedą Malunavičiūtę, kuri su Olegu Ditkovskiu scenoje sukuria tokią jaukumą, kuri pasklido po salę ir net pro langus veržėsi Visiškai pirmą kartą išgirdau (ir mane maloniai nustebino)  grupes "Ilgumos", "Rezervuota", ironiškąjį Šarūną Černiauską.
Na ir kur jūs rasit koncertą, kur vienoje vietoje pasiklausyti galima Gedimino Storpirščio, "Liūdnų slibinų"(keista, kad žiūrovai nepakilo ir nepradėjo polkutės šokt!), Mindaugo Ancevičiaus su grupe, Olego Ditkovskio su Neda Malūnavičiūte (jauku), Sauliaus Bareikio, Vlado Bagdono [penktadienio koncertas];  Andriaus Kaniavos (kuris atkeliavo per savo gimtadienį) su grupe, Andriaus Kulikausko (kuris užbaigė koncertą festivalio himnu ir pakartoti ėjo tris kartus), "Atikos", Daliaus Skamarako (kurį į festivalius, pasak jo paties, kviečia tik du kartus: pirmą ir paskutinį), Ernesto Bruzbarto, "Ilgumų", Jono Baltoko (pasirodė, kad žodžiai jam - kaladėlės. Susidėlioja itin žaismingi tekstai), Raimondos Pečkytės, grupės "Rezervuota", Šarūno Černiausko [šeštadienio koncertas].
Vis dar galit patikėt, kad visa tai "sutilpo" į trumputį trijų valandų koncertėlį?  Argi kas tikėjosi, kad kiekvieną atlikėją žiūrovai kvies pakartoti ir niekaip neleis išeiti? Užtrunka beveik dvigubai, nei tikėjosi organizatoriai. Nespėjom į paskutinį troleibusą nei penktadienį, nei šeštadienį - ir kaip smagu pasivaikštinėti po tokios gausybės geros muzikos!
Ir dar: maži jaukūs bilietėliai su vaiku ir aitvarais, kepti kaštonai ir čiobrelių arbata per pertrauką nuteikia. Maloniai. 

Linkiu sau daugiau tokių savaitgalių. Ir jums! 


Nuotrauka - Sieloj Ramu

Komentarai

  1. odie, kai per pertrauką išeini į koridorių ir tas nuostabus kaštonų kvapas..
    šiandien kepiau sausainius ir kažkokiais būdais kvapas buvo kaip kaštonų ir man pasidarė labai liūdna, bat kartu ir gera, net pati nesupratau.
    Jau labai pasiilgau tų gėrio vakarų.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ketvirtadienį po koncerto buvo galima greičiau spėti į pirmą, nei į paskutinį troleibusą/autobusą. :)

    Ir nieko blogo būti festivalyje pirmą kartą. Juk ne visi žiūrovai buvo nuo gimimo vilniečiai, ne visi ne pirmo kurso:) Svarbiausia, kad žmonės ėjo. Ir nei kiek nesigailėjo.

    Ir jėė, taip gera buvo, sutinku net nemanydama ginčytis;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškasgruodžio 07, 2009

    "Ilgumos" džiaugiasi, kad sugebėjome maloniai nustebinti. Kviečiame gruodžio 20 d., 17 val. į "Ilgumų" antrąjį gimtadienį bare "Būsi trečias" (Vilniuje, Totorių g.) Ten tai jau tikrai muzikuosime namų muzikavimo dvasia!
    Ir labai lauksime :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, visų įspūdžiai kartu sudėti dar gražiau viską atskleidžia :)
    Kažin, ką čia reikės "Ilgumoms" dovanų atnešti? Gimtadienis prieš Kalėdas, mmm :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gražiai surašyta. Jaukiai. Glosto akis ir ramina širdį. Labai labai dėkui :)
    Marčius.
    Tas pats.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Čia tau ačiū, Martynai :) lauksim dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal nelaukit.
    Tikrai paskutinis.
    Pribaigė mane galutinai :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Ką galvoji apie tai?

Populiarūs įrašai