Kaip murksi, taip ir atsimurks

Noriu pasidalinti knyga, su kuria praleidau du jaukius vakarus. Mažutė ir trumputė, bet miela iki ūsų galiukų! Taip, subalansuota kačių mylėtojoms.
Jo Miau Ma išmintis. Pirmoji raidė – J su dviem brūkšneliais, kaip kinų hieroglifas. Knygos pavadinimas skamba kaip kokio garsaus filosofo traktatas. Tik šiuo atveju tas garsus filosofas – katė.
"Smiltainio kapavietėje Takla Makano dykumoje (šiaurės vakarų Kinija) archeologai atkasė senovės letenraščius, kuriuos parašė pirmoji pasaulyje kačių filosofė Jo Miau Ma. Keletą metų kantriai vertę tekstus, mokslininkai pagaliau pristato jos išmintį plačiajai visuomenei".
Nežinau kaip jūs, bet aš patikėjau ;). Pirmajame skyriuje nuodugniai paaiškinama, kaip letenraščiai atrasti, su tiksliomis datomis ir vietomis. Man net paausiai išrasojo iš netikėtumo ir atradimo džiaugsmo!
Knygelė jauki nuo viršelio iki puslapio numerio kampe, o iliustracijos, vaizduojančios kates, katinus, kačiukus siūlo atskirus knygos puslapius įsirėminti. Tikrai, seniai nevarčiau tokios jaukios knygos.
Alegorinių istorijų ir aforizmų pagrindinės veikėjos – katės. Šalimais yra ir paaiškinimas, kaipgi šią išmintį panaudoti žmogui, kuris neturi nei minkštų letenėlių, nei aštrių nagučių. Iš puslapių spinduliuoja šiluma ir katiniška ramybė.
Pelei nepasakysi, kur bėgti, lygiai kaip vėjui – kurlink pūsti. Nesikrimsk dėl dalykų, kurie tau nepavaldūs.
Nežinau, ar kačių nemėgstantys suvoktų tekstą taip, kaip jas dievinantys, bet jeigu sutiksime, kad kiekvienoje moteryje slypi įgimtas katiniškumas, čia labai moteriška knyga.
Mane privertė murkti.
O kaip murksi, taip ir atsimurks.

Informacija apie knygą:
Autorius: Joanna Sandsmark
Leidėjas: Alma littera
Metai: 2005
Puslapių skaičius: 96
Formatas: 15,5x17
ISBN: 9789955088547

Komentarai

Populiarūs įrašai