Atokvėpis

Dažniausiai jis ateina tada, kai tiesiog imi ir perdegi. Paguldo peršalimas, ir atsiranda laiko...

Lygiai taip pat atokvėpio pareikalauti gali ir vieta, kurioje gyvename. Todėl šiandien užtiktas siūlymas suteikti atokvėpio valandą mūsų planetai pasirodė reikšmingas.

Prisidėk prie „Žemės valandos“

Myli Žemę? Kovo 27-ąją (šeštadienį) 20 val. 30 min. Tau suteikiama puiki proga tai parodyti ne tik visai šaliai, bet ir visam pasauliui. „Ekoinstitutas“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) ragina visus tautiečius išjungti visus elektros prietaisus ir padovanoti atokvėpio valandą mūsų planetai – tokiu būdu paminint ketvirtus metus iš eilės visame pasaulyje vyksiančią pilietinę akciją „Žemės valanda“ („Earth Hour“). 
Pasaulinės iniciatyvos „Žemės valanda”, kuri skatina visus pasaulio žmones valandai užgesinti šviesą ir padovanoti pasauliui bent 60 minučių atokvėpio, oficialiu ambasadoriumi Lietuvoje praėjusią savaitę tapo Prezidentas Valdas Adamkus.
„Žemės valanda“ pradėta minėti nuo 2007-ųjų metų, o pirmieji šį projektą inicijavo australai. Tuomet Sidnėjuje vienai valandai šviesa buvo užgesinta daugiau kaip 2,2 mln. gyvenamųjų namų ir biurų. 2008-aisiais „Žemės valandos“ akcijoje dalyvavo jau daugiau nei 50 milijonų žmonių 35 pasaulio šalyse, o  2009-ųjų kovą valandai atsisakė šviesos šimtai milijonų žmonių 88 pasaulio šalyse. Pernai tamsoje paskendo daugiau nei 4000 pasaulio miestų.
Oficialus šių metų akcijos video - http://www.youtube.com/watch?v=FclcMfzjwug

Žinią skelbia eurodesk.

Jau matau, kaip jauku bus valandėlę pabūti dviese prie žvakutės :)

mur,
nePatyliukais


Komentarai

Populiarūs įrašai