Apie cirką, kurio nenužudė net filmas ir kelionę į visatos pakraštį

Jei manote, kad sėdėti tiesia nugara kontoros kėdėje visą dieną - kančia, vaikštote sulinkęs į grakščią kuprelę, o pasiekti kojų pirštus pasilenkus visada atrodė kaulus laužantis pratimas - spaudžiu dešinę, mielas kolega. Ir kviečiu užsukti į 3D filmą Saulės cirkas. Visatos pakrašty (Cirque du Soleil: Worlds Away).
Gal ne filmą, geriau - į cirką. Nes kaip pavyko nuklausyti iš labiau patyrusių žiūrovų: "Kinas cirko nenužudė"*. Taigi.
Visą šitą - karščiausią filmo sceną - pramąsčiau: Kur gaut tokią vonią akvariumą?

Norėjau įdėti filmo treilerį, bet jame tokia makalynė, kad dar apsigalvosit ir nenueisit. Geriau gal užsukit į šito cirko youtube kanalą ir pasižiūrėkit visokių grožių. Realiai filme ir yra ne tiek apdainuota meilės istorija kiek gražiausi kadrai iš įvairių šio cirko pasirodymų. Aš tikiuosi, kad gražiausi. Nes nejaugi būna dar gražiau? Rimtai, po seanso žiovaujančiai bičiulei tvirtinau, kad tai - turbūt gražiausia, ką esu mačiusi. Ir ne tik kine. Bet čia tiems, kurie kaip mėgsta pajausti tą ribą, kai atrodo, kad žmogaus galimybėms nėra ribų - oro akrobatas, kuriam ant pėdos (!) kabo kitas akrobatas? Ir žmogaus fantazijai nėra ribų - laivas, plaukiantis oru? Beveik pagal Da Vinčio brėžinius pagamintas skraidantis  aparatas? Vandens kubilas - mėnulis, kuriame maudosi žavinga undinė?

Dar su bičiule susiginčijau, kuo filmas geriau už cirką arenoje. Net ne kaina esminis dalykas. Filmas ir 3D leidžia skristi kartu su akrobatu, o su sinchroniniais plaukikais panerti ir pamatyt kitą pasirodymo pusę. Ir skaidrią vonią leidžia paversti maudynėmis mėnulyje.

Trumpai tariant, mane sužavėjo ir pakylėjo, tai eikit ir jūs, kol dar rodo :) Palauks visokie betmenai, marš į cirką, kuris, priešingai nei vaikystės atsiminimuose, neturi to cirko gyvūnų kvapo.  Beje, gal kas turi nereikalingą bilietą į Alegria balandžiui? ;)

*Kliaunuosi labiau patyrusiais, nes pati kine lankausi  rečiau nei teatro salėje, ir dažniausia tai būna koks Scanoramos ar Kino pavasario filmas. Apdainuotam ultramoderniame 3D filme šiandien buvau pirmą kartą, o įtempto siužeto šedevrai mane per daug įaudrina, tad vengiu :}.  Ai, dar kažkada buvau 5D ar net 6D filme, bet buvo šlapia ir kratė labiau nei Vilniaus viešajame transporte per kamščius.

P.S. labai gaila - niekur neradau jums iliustracijos su kiškio galva, kuri vaikšto ausimis. Jei mokate geriau gūglinti ir surasit - pasidalinkit. 

P.P.S. Atrodo, kad šis cirkas režisieriui yra neribotų galimybių erdvė - jie tau sukurs kokį tik norį judesį, kokią tik nori dekoraciją. Nori, kad akrobatai po pasirodymu tiesio kristų žemyn ir pradingtų po vandeniu? Padegti žmogų scenoje? Užsakyti šimtą kilometrų užuolaidų bangoms imituoti ar keliolikos tonų smėlio? O gal sunkaus plieninio kankinimo įrenginio, kuris suktųsi dideliu greičiu, o jame tarsi žiurkėnai ratuose bėgtų žmonės? Jokių bėdų!
Pabaigai - išnarpliokite dėlionę. Po šito truputį nesmagu, kad batams užsirišti dažnai pasidairau kėdutės :}


O aš išmoksiu žongliruoti trimis kamuoliukais
nePatyliukais

Komentarai

Rašyti komentarą

Ką galvoji apie tai?

Populiarūs įrašai